EDU-K / Brain Gym

EDU-Kineziológia / Brain GymPaul E. Dennison 1969-ben kezdte meg a kutatásait, hogy új módszerekkel segítse tanítványait az olvasás tanulásában. A rákövetkező évtizedekben Dennison sok új különböző megközelítéssel próbálkozott, hogy felébressze a mindannyiunkban meglévő velünk született tanulási készségeket. Azt tapasztalta, hogy tanulási képességünk jelentős mértékben előmozdítható a helyes mozgás által, amilyen például a keresztmozgás. A különféle formájú keresztbelendítések, fekvő nyolcasok tekintetirányokkal kapcsolatos mozgások és egyéb speciális mozdulatok segítik, hogy könnyen teljes aggyal tanuljunk. Módszere olyan gyakorlatok végzéséből áll, amelyek lehetővé teszik, hogy az információ szabadon áramoljon az érzékszervekből az emlékezetbe és vissza, így képessé válik az illető, hogy kevesebb feszültség árán tanuljon, megnyilvánuljon saját kreativitása és eltűnjön a tanulási problémához kapcsolódó érzelmi stressze.

Dr. Paul Dennison egy iskolai tanár, aki maga is szenvedett a diszlexiától. Felkutatatta és vizsgálta, hogy a rendelkezésre álló terápiákkal hogyan lehet legyőzni a legtöbb a diszlexiás problémát.
 Dr. Dennison most egy világméretű Alapítvány feje.

Létrehozta a hetvenes évek elején az EDU-K-t. Ő fedezte fel, hogy az integráció javítja a koordinációt a bal és a jobb agyfélteke között. Ennek eredményeképpen a tanulás, a koordináció, a  látási és a viselkedés látványosan javul. Ő is készített egy sor Brain Gym ® gyakorlatot, amelyeket fel lehet használni, hogy bekapcsoljuk az agyat bizonyos tevékenységekre. Az eredmények annyira meggyőzőek, hogy 1991-ben az USA-Learning Alapítvány (Fehér Ház szakág) kinevezte Edu-K-t , mint a  legsikeresebb innovatív tanulást segítő programot.

Brain Gym ® egy olyan program, ami fizikai tevékenységekkel javítja a tanulási képességeket.

A gyakorlatok könnyűek és élvezetesek, gyors és gyakran drámai javulást hoznak a koncentráció, a memória, az olvasás, az írás, a szervezés, a mozgáskoordinációs zavaroknál…. és így tovább.

Brain Gym ® fejleszti az agyi idegpályákat a természetes mozgásokon keresztül.

Brain Gym ® abból a kutatásból indult ki 1969-ben Dr. Paul Dennison PhD, kereste a módját, hogy segítse a gyermekeket és felnőtteket, akikről megállapították, hogy  "tanulási fogyatékkal élők". A kutatás oda vezetett, hogy a kineziológia tudománnyá vált.

Abban az időben, már jól elismerték, hogy a koordinált fizikai mozgás szükséges az agy fejlődéséhez. Csecsemők és kisgyermekek természetesen végzik a mozgásokat. Ezeknek a mozgásoknak a fejlesztése az idegi kapcsolatokat segíti az agyban, amely elengedhetetlen a tanuláshoz.

Dr. Dennison által felfedezett módszer hatékony lehet idősebb gyerekeknél és felnőtteknél is. Az eredmény az, hogy a teljesítmény minden területen nő - szellemi, kreatív, sport és személyes kapcsolatainkban is.

Jóváhagyta az Országos Oktatási Alapítvány

Brain Gym ® már tanítják világszerte több ezer állami és magániskolában is.

Bejelentkezés

Gondolatok, visszajelzések

Fest Sára vagyok, 16 éves, jelenleg 1kyus „karatéka”. 2009-ben már 10 éve karatéztam, amikor ismét lehetőséget kaptam, hogy szakági Világbajnokságon megméret- tessem tudásom. A VB-t megelőző fél éves felkészülés, mindennapi egy-két edzés, a stressz ...

folytatás