Kineziológiai gyakorlatok

A keresztbelendítés

A keresztbelendítésA gyakorlatot az ábrán látható módon kell végezni.

A bal könyökünket a jobb térdünkhöz érintjük majd ezután a jobb könyököt a bal térdhez.
Ez koordinálja a két agyféltekét, a szemet, a fület és a két test felet. Javul a légzés, a gondolkodás, és a megfigyelőképesség. Könnyebben megy a tanulás és mindennemű, feldolgozó, alkalmazó és megértő tevékenység.
Ezt is tanulás előtt ajánlatos végezni.

A fekvő nyolcas

A fekvő nyolcasA gyakorlatot bal kézzel kezdeni hüvelykujjal felfelé az ábrán látható 8as alakban egy 8-10 kör után csere majd a jobb következik, végül mindkettővel egyszerre eközben a szemek követik az ujjat. Ez a mozdulat sor az olvasás mechanizmusát segíti a perifériás látást. Ellazítja a szemizmait és ez erősíti a hosszú távú memóriát.

Keresztbelendítés fekve

Keresztbelendítés fekveUgyanúgy kell csinálni, mint állva csak ezt annyiból hasznosabb, hogy a betűzést és írást erősíti meg logikát. Javítja a hasizmot és ez egyensúlyba hozza a két agy féltekét.

Agykapcsoló

AgykapcsolóKözpontosít és energetizál, bekapcsolja mindkét agyféltekét. Javítja a kéz/szem koordinációt és a térérzékelést.

Váltott kezekkel masszírozzuk a köldököt és egy pontot, amely a mellcsont és a kulcscsont találkozásánál található.

Bejelentkezés

" Az agyintegrálás célja az, hogy a megerőltető mozgásokat automatikussá, a reflex- mozdulatokat tudatosan választhatóvá tegyük. "

" A mozgás a tanulás kapuja. "

- Dr Paul Dennison