A kineziológia eredete

Honnan ered a kineziológia?

dr. George Goodheart

A test soha nem hazudik, ha a megfelelő kérdést tesszük fel a megfelelő módon

- dr. George Goodheart

Az alkalmazott kineziológia, amelyet napjainkban a kineziológia egyik legjelentősebb irányzataként tartanak számon, 1964-ben jelent meg. Kialakulása dr. George Goodheart amerikai csontkovács nevéhez fűződik. Napjainkra számos különböző kineziológiai irányzat létezik, amelyek felhasználják dr. Goodheart felfedezéseit.
Az alkalmazott kineziológia elnevezés viszont csak a dr. George Goodheart által kifejlesztett eredeti rendszerre vonatkozik és kizárólag az általa 1973-ban alapított International College of Applied Kinesiology-n végzett terapeuták használhatják.

Szó szerinti jelentése: "mozgástudomány".

Az egyén lelki és élettani folyamatai befolyásolják az izmok funkcionális állapotát. Stresszhelyzetben izmaink feszültségi állapota megváltozik. Az energiablokkok azonosítására egy eszközök nélkül végezhető teszteléses eljárás az izomteszt alkalmazható.

Bejelentkezés

Pedagógia kineziológia

A kineziológia és a tanulás

Az agytornán alapuló pedagógiai kineziológia segít tanulásban. Ezt tanuláskönnyítő gyakorlatokkal, ábrákkal teszi.
Tanulási -, koncentrációs problémák, olvasási- számolás-helyesírási nehézségek, agresszió, hiperaktivitás, beilleszkedési gondok, félelem a kudarctól, konfliktus a tanárokkal, szorongás - ezek vagy hasonló problémák egyre több gyereket érint

tovább